Paralympionik Pistorius omylom zastrelil priateľku, je vo väzbe

14.02.2013 Celý región

Johannesburg 14. februára (TASR) - Najpopulárnejší paralympijský športovec na svete Oscar Pistorius podľa juhoafrických médií omylom zastrelil svoju priateľku, keď si ju pravdepodobne pomýlil s vlamačom.

Polícia ho podľa agentúry AP zadržala a ešte vo štvrtok by sa mal postaviť pred súd.

Juhoafrická polícia potvrdila, že v dome Pistoriusa v Pretórii našli mŕtvu ženu. Lokálne médiá informovali, že ide o priateľku hendikepovaného športovca, ktorý sa zúčastnil aj na OH 2012 v Londýne.

"Na mieste činu sme našli pištoľ s rážou 9 milimetrov a vzali sme do väzby 26-ročného muža," uviedla pre agentúru Reuters policajná hovorkyňa Katlego Mogaleová, ktorá odmietla uviesť meno podozrivého a ďalšie detaily prípadu. Agentúra AP ale informovala, že zadržaným je 26-ročný Pistorius.

Rozhlasová stanica Talk Radio 702 z Johannesburgu uviedla, že Pistorius údajne strelil priateľku do hlavy a ruky. Mogaleová pre AP potvrdila, že 30-ročnú ženu zasiahlo viacero strelných rán a záchranári sa ju snažili na mieste oživiť. Okolnosti prípadu sú stále nejasné a podľa miestnej rozhlasovej stanice si Pistorius priateľku mohol pomýliť so zlodejmi.

Pistorius sa vlani v Londýne stal prvým športovcom s oboma amputovanými nohami, ktorý sa predstavil na olympijských hrách.
 

Vyberte región